dropshoppen

Dropshipment, wat is het eigenlijk?
Heel simpel gezegd is dropshipment het verkopen van producten uit voorraad van je toeleverancier. Deze leverancier draagt zorg voor directe verzending naar de eindklant. Door gebruik te maken van dropship biedt je als verkoper de producten aan  zonder deze op voorhand in te hoeven kopen. Je maakt gebruik van de voorraad van een ander bedrijf, klinkt dat niet als muziek in de oren? Het wordt zelfs nog beter! Wanneer je een order ontvangt voor het desbetreffende artikel zal jouw leverancier het artikel rechtstreeks naar de consument sturen uit jouw naam! Je loopt geen risico met het inkopen van producten. Ook bespaar je kosten op gebied van opslag, verzending en personeel. Dropshippen is niet voor niets een populaire manier van ondernemen vandaag de dag.

Voordelen van Dropshipement
Dropshipping is een van de mooiste en gemakkelijkste verdienmodellen op het internet mits je het goed aanpakt. Hier de voordelen op een rijtje:

 1. Geen investering in voorraad;
  Het grootste voordeel aan dropshipment is dat jij als webshop geen hoge voorraden hoeft aan te leggen. Het risico van voorraad en het vastzetten van jouw liquide middelen is erg laag bij dropshipment, vaak is dit risico zelfs 0.
 2. Eerst verkopen dan inkopen;
  Krijg je een bestelling binnen? Stuur hem dan 1 op 1 door naar ons. Jij hebt je geld al ontvangen van je klant, en vervolgens bestel je het product bij Dutchhands. Je marge is al binnen, makkelijk verdient! Het doorgeven van de orders kunnen we ook nog met je automatiseren.
 3. Lagere kosten; geen opslagkosten;
  Geen last van hoge investeringen in een pand, een duur magazijn en een magazijnmedewerker. Sterker nog, je kunt jouw website en bedrijf runnen vanaf je laptop! Geen commitment aan maandelijks repeterende kosten zoals huur, lonen, maar ook niet aan eenmalige hoge investeringen als bureaus, showroom, magazijnbenodigdheden etc.
 4. Geen logistieke druk; geen afhandeling en verzending;
  Naast de lage instap, de minimale risico’s en de lagere kosten heb je totaal geen omkijken naar het verpakken en versturen van de orders. Krijg je een order binnen? Stuur hem door naar ons, jij bent klaar en wij zorgen voor de rest, ideaal.  

   

 5. Weinig administratie; binnenkomende en uitgaande goederen hoeven niet geregistreerd te worden;
  Bij het houden van voorraad komt een hoop administratie kijken. Het aanmaken van inkooporders, het aanmaken van verkooporders, het in- en uitboeken van artikelen, het tellen van je voorraden en het registeren van voorraadverschillen. Buiten de in- en verkoop orders, heb je als dropshipper de rest van de administratie niet. Van ons ontvang je 1 x per week een verzamelfactuur.
 6. Minder kosten;
  Tijdens het orderproces ontstaan er veel kosten. Denk aan doosjes, tape, pakbonnen, verzendlabels, transportkosten etc. Bij Dutchhands betaal je hier een vast laag bedrag voor, aangezien wij voor meerdere klanten de verzending doen. Massa drukt hier de kosten. Dit is stukken goedkoper dan dat je het zelf doet.